Боротьба з контрабандою: у пунктах пропуску разом з митниками працюватиме поліція

Боротьба з контрабандою: у пунктах пропуску разом з митниками працюватиме поліція

Укрінформ
У Державній фіскальній службі працюють над забезпеченням поліції системами митного оформлення та наданням їй доступу в режимі онлайн відслідковувати всі процеси, які відбуваються під час митного оформлення.

Про це на селекторній нараді з питань ситуації на кордоні і припинення контрабандних схем сказав в.о. голови ДФС Мирослав Продан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На виконання постанови, яка була вчора прийнята на Уряді, сьогодні ДФС центральним апаратом відпрацьовується алгоритм дій на предмет надання доступу відповідного програмного продукту, який використовується митним напрямком ДФС - це Інспектор 2006», - сказав Продан.

Він також зазначив, що наразі напрацьовується можливість надання доступу співробітникам Нацполіції в режимі онлайн відслідковувати всі процеси, які відбуваються під час митного оформлення, з метою відповідних аналітичних матеріалів та прийняття заходів щодо подальшого реагування.

«Крім того ми з колегами Нацполіції сьогодні до кінця дня надамо алгоритм дій нашим співробітникам в регіони, безпосередньо в пункти пропуску. Ми також визначимо відповідальних людей, які будуть здійснювати координацію між державною фіскальною службою і Нацполіцією. Також, ми дамо чіткий механізм в який спосіб, на скільки періодично буде здійснюватись інформування центрального апарату, як ДФС так і Нацполіції», - зауважив Продан.

Читайте також: Економічний комітет рекомендує Раді взяти до відома звіт уряду

Як повідомлялось, 21 червня стартує експериментальний проект по створенню умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів. Експеримент триватиме з 21 червня по 31 грудня 2018 року. При його реалізації поліція отримає право цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, де органи Фіскальної служби проводять митні формальності. Поліції також нададуть доступ до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор - 2006".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-