Економічний комітет рекомендує Раді взяти до відома звіт уряду

Економічний комітет рекомендує Раді взяти до відома звіт уряду

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань економічної політики рекомендує парламенту взяти до відома звіт про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів України у 2017 році.

За прийняття такого рішення проголосували одноголосно всі присутні на засіданні члени комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рекомендувати Верховній Раді взяти до відома Звіт Кабінету міністрів України про хід і виконання програми діяльності Кабінету міністрів України у 2017 році», - сказав голова комітету Андрій Іванчук.

Комітет заслуховував звіт і доповіді міністрів більше двох годин.

Прийняття до відома звіту є частиною процедури розгляду звіту парламентом, який далі має розглянути звіт на пленарному засіданні.

Згідно з Регламентом, звіт уряду про хід і результати виконання Програми діяльності Кабміну на пленарному засіданні доповідає прем'єр-міністр, а в разі його відсутності - перший віце-прем'єр-міністр України.

Після заслуховування звіту Кабінету міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України та співдоповідей комітетів проводиться його обговорення. За підсумками обговорення звіту Верховна Рада приймає відповідну постанову.

У разі якщо діяльність Кабінету міністрів України визнана незадовільною, Верховна Рада за умови додержання вимог статті 87 Конституції  може прийняти резолюцію недовіри Кабінету міністрів України без додаткового включення цього питання до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради.

Читайте також: Кабмін запускає проект держстимулювання інновацій і винахідництва

Як повідомлялося, 14 лютого уряд затвердив звіт про перебіг і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України у 2017 році.

14 квітня минуло два роки з дня, коли Верховна Рада проголосувала за кандидатуру Володимира Гройсмана на посаді прем'єр-міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-