"Укроборонпром" передасть Фонду держмайна 30 непрофільних підприємств

Укрінформ
"Укроборонпром" передасть до сфери управління Фонду держмайна 30 підприємств концерну, не залучених до виробництва військової продукції.

Про це повідомляє сайт концерну

"На підставі проведеного аналізу діяльності учасників "Укроборонпрому" визначено групу підприємств, основне виробництво яких на сьогодні - це цивільна продукція. Вони належать до складу Концерну, однак не задіяні у виробництві ОВТ. Було б логічним передати такі підприємства в управління Фонду держмайна, який має більш ефективні механізми для їхнього фінансового оздоровлення, або ж для приватизації", - зазначив генеральний директор "Укроборонпрому" Павло Букін.

Йдеться про близько 30 підприємств, які не мають активного виробничого циклу, не залучені до виробництва військової продукції та виконання стратегічних завдань у оборонній сфері.

Приватизація непрофільних підприємств стане одним з елементів структурної реорганізації управлінської ланки Концерну, яку мають завершити до 3 липня 2018 року, та корпоратизація його підприємств. Очікується, що входження інвестицій у підприємства збільшить їх виробничі потужності. Водночас, в "Укроборонпромі" наголошують на важливості локалізації виробництв на території України.

Зазначається, що рішення було підтримано Наглядовою радою концерну. На думку голови Наглядової ради Михайла Згуровського, передача в управління ФДМУ окремих підприємств дозволить їм сконцентруватися на цивільному виробництві та бути ефективними за межами оборонно-промислового комплексу.

Читайте також: Тендер на проведення міжнародного аудиту Укроборонпрому продовжили до 28 вересня

Учасники наради також обговорили питання діяльності новостворених кластерів - груп підприємств, які близькі за своєю спеціалізацією. Наразі таких створено п'ять: авіаційний, бронетанковий, суднобудівний, радіолокаційний і кластер точного озброєння. У Концерні переконані, що кластери посилять координацію роботи окремих підприємств, дозволять більш ефективно використовувати їхні технологічні можливості та ресурси для виконання складних комплексних завдань з виробництва, модернізації та ремонту ОВТ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-