Данилюк у парламенті заявив про відсутність реформ у ДФС

Данилюк у парламенті заявив про відсутність реформ у ДФС

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк наголосив, що за нинішнього керівництва Державної фіскальної служби проведення реформ у цьому відомстві є неможливим.

Про це він сказав, виступаючи з трибуни Верховної Ради, яка розглядала питання про його звільнення з посади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Більше року Державна фіскальна служба має напівлегітимного і повністю керованого керівника, тому реформи цього найважливішого органу не відбувається. Робота ДФС пронизана корупцією та конфліктами інтересів. Призначення на посаду професіонала, до якого є довіра, неможлива в умовах, коли посада є предметом торгів між політичними силами», - сказав Данилюк.

Він зазначив, що з моменту призначення на посаду міністра постійно чув про те, що він є захисником інтересів міжнародних фінансових організацій.

«Ні, я захищаю інтереси українців», - наголосив Данилюк та додав, що наразі співпраця з міжнародними організаціями  - це єдина альтернатива співробітництву з Росією. 

Читайте також: Рада звільнила Данилюка з посади міністра фінансів

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада проголосувала за відставку Данилюка. Раніше Данилюк стверджував, що протягом року на нього чиниться тиск, зокрема від нього вимагають підтримати програму «Субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів», що, за його словами, означає «роздачу грошей на проекти депутатів-мажоритарників».

У Верховній Раді у середу був зареєстрований проект постанови Кабінету міністрів № 8433 про звільнення Данилюка з посади міністра фінансів. Раніше, 23 травня, на закритій частині засідання Кабміну у Данилюка виникла суперечка з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Причиною стало те, що Данилюк попросив прем'єра призначити йому п'ятого заступника - Яну Бугрімову, але той сказав, що це не на часі. Після чого Данилюк залишив залу засідань. Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що міністр фінансів може незабаром залишити свою посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-