Радник Гройсмана розповів про ризики зриву програми з МВФ

Радник Гройсмана розповів про ризики зриву програми з МВФ

Укрінформ
Україна ризикує втратити той рівень відносної стабільності, яка є на сьогодні, якщо не виконає вимоги МВФ і не отримає наступний транш.

Про це сказав головний економічний радник Прем'єр-міністра України, голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ Іван Міклош повідомляється на сайті EBA у Facebook. 

«Якщо країна не виконає вимоги МВФ і не отримає наступний транш, ми ризикуємо втратити той рівень відносної стабільності, яка є на сьогоднішній день. Головні стримуючі чинники - корупція та слабкий рівень захисту прав інвесторів на рівні держави», - сказав Міклош.

Він також зазначив, що інвестори не заходять до України через брак довіри та імідж країни.

«Більшість людей звикли думати, що надходження інвестицій - складний процес аналізу усіх за і проти. А насправді дуже часто інвестор зупиняється на певному напрямку просто тому, що це зараз у тренді. "Трендові" країни популярні серед інвесторів, тому що в них позитивний імідж. Висновок: нам треба попрацювати над репутацією країни», - зауважив Міклош.

Читайте також: Нефьодов: В Україні половина держпідприємств - кандидати на банкрутство

За його словами, говорячи про планомірне зростання ВВП, то Україна має стати більш експортно-орієнтованою, щоб перевищити свій теперішній рівень у 3%. Для цього потрібно розвивати індустріальний потенціал, передавати підприємства від держави до приватних підприємців, проводити комплексну модернізацію. Якщо ефективно використовувати цей ресурс, можна прогнозувати зростання ВВП до 5% у рамках майбутніх 10 років, і, наприклад, 7% через 15 років.

Фото: European Business Association

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-