Бізнес домовляється з владою про скасування 10% надбавки на медвироби

Бізнес домовляється з владою про скасування 10% надбавки на медвироби

Укрінформ
На нараді під головуванням першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова скасування надбавки було визнано доцільним.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації. 

"Європейська Бізнес Асоціація  рада сповістити про важливий крок уперед у вирішенні питання скасування 10% надбавки на медичні вироби, що придбаваються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Скасування надбавки дасть можливість виробникам високоякісного медичного обладнання брати участь у державних закупівлях", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами спільної наради під головуванням першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, за участю представників державних органів та експертів Комітету з охорони здоров’я Асоціації, було вирішено, що скасування 10% граничної постачальницько-збутової надбавки на медичні вироби, що повністю чи частково закуповуються за державні та місцеві кошти, є доцільним.

В асоціації вважають, що така надбавка сприяє тінізації бізнесу та не дає можливості компаніям, що прозоро працюють на українському ринку, брати участь у державних закупівлях через економічну невигідність такого процесу. Незадовго до зустрічі експерти Комітету Асоціації надали до відома державних органів економічні обгрунтування, що доводять необхідність скасування 10% надбавки. Така надбавка відсутня в законодавстві ЄС, зазначають в Асоціації.

Читайте також: Набули чинності правила малої приватизації через систему ProZorro

Як повідомлялося, постановою Кабінету Міністрів України №43 від 25 січня 2017 року на медичні вироби, які придбаваються повністю або частково за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, було встановлено 10% гранично-збутову надбавку, що нараховується до оптово-відпускної ціни з урахуванням податків та зборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-