Набули чинності правила малої приватизації через систему ProZorro

Набули чинності правила малої приватизації через систему ProZorro

Укрінформ
Правила прозорого продажу невеликих державних підприємств і компаній набули чинності, таким чином повністю сформована нормативна база, необхідна для старту в Україні програми малої приватизації.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ. 

«5 червня набули чинності затверджені Кабінетом міністрів правила прозорого продажу невеликих державних підприємств і компаній із значною часткою державного капіталу. Таким чином, була повністю сформована нормативна база, необхідна для старту в Україні програми малої приватизації», - йдеться в повідомленні МЕРТ.

Згідно з Законом  “Про приватизацію державного і комунального майна”, який набрав чинності в березні, мала приватизація буде відбуватися через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про продаж об'єктів державної або комунальної власності (єдині майнові комплекси держпідприємств та пакети акцій суб'єктів господарювання, понад 50% статутного капіталу яких належать державі). При цьому вартість активів таких об'єктів не має перевищувати 250 млн грн.

Читайте також: Уряд планує затвердити план заходів реформування енергетичного сектору

Серед іншого, уряд затвердив Порядок проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації (Постанова від 10 травня 2018 р. № 432). Документ містить детальний опис процедур, починаючи від заведення об'єктів (лотів) в систему ProZorro.Продажі, проведення електронних аукціонів і закінчуючи визначенням переможця, розміру та порядку плати за участь у ньому тощо. Крім того, було затверджено Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (Постанова від 10 травня 2018 р. № 433).

Як повідомлялось, ФДМУ визначив та оприлюднив  понад 600 об'єктів по всій країні, які продаватимуть у межах програми малої приватизації у 2018 році. Серед затверджених об'єктів - бази відпочинку, будівлі і учбовий комбінат на Одещині, лікарня, цехи і кафе на Львівщині, піонерський табір, автостоянка і газове господарство на Миколаївщині тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-