Нафта дорожчає після падіння цін напередодні

Нафта дорожчає після падіння цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок ростуть у рамках корекції після значного зниження в понеділок через побоювання інвесторів щодо зростання видобутку сировини в США, а також можливого збільшення видобутку ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,2% - до 75,44 долара за барель, ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,43% - до 65,03 долара за барель.

У ході торгів понеділка нафта здешевшала більш ніж на 1% через побоювання трейдерів з приводу зростання видобутку сировини в США. Минулого тижня управління енергетичної інформації (EIA) міністерства енергетики країни повідомило, що середньодобовий видобуток нафти у США в березні вперше в історії країни досягнув 10,474 мільйона барелів на добу, збільшившись на 2,1% з лютневого рівня.

Крім того, інвестори побоюються, що країни ОПЕК на засіданні у червні можуть ухвалити рішення про нарощування видобутку нафти на тлі можливого зниження поставок з Ірану і Венесуели. Ці побоювання з кінця травня є головним стримуючим фактором для зростання нафтових цін.

"Зростання (цін на нафту — ред.), очевидно, є технічним відскоком від втрат минулої сесії, але головна увага на ринку зосереджена на зустрічі ОПЕК і на те, якою мірою Саудівська Аравія і Росія збільшать обсяг видобутку", — наводить агентство Рейтер думку аналітика по товарних ринків Samsung Futures в Сеулі Кім Кван-раю (Kim Kwang-rae).

Читайте також: Видобуток газу під загрозою - не працює механізм оцінки впливу на довкілля

ОПЕК і ряд країн, які не входять в організацію, (ОПЕК+) домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Угода стартувала з початку 2017 року і вже двічі продовжувалася, востаннє — до кінця 2018 року. Наступне засідання міністерського моніторингового комітету з моніторингу виконання угоди про скорочення видобутку нафти ОПЕК+ відбудеться 21 червня у Відні. За ним буде засідання країн ОПЕК 22 червня і зустріч всіх 24 країн-учасниць угоди ОПЕК+ 23 червня, на якій квоти за скорочення видобутку можуть бути переглянуті.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 75,47 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 75,38 долара за барель, що на 9 центів вище рівня закриття торгів ($75,29).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-