"Зелені" проекти в Україні зацікавили японську корпорацію «Марубені»

Укрінформ
Українсько-японське партнерство у відновлюваній енергетиці були обговорені у ході зустрічі голови Держенергоефективності Сергія Савчука та віце-президента японської компанії «Марубені» Ямазое Шигеру.

Як повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, візит Ямазое Шигеру до України здійснювався з метою участі у першому засіданні Національної інвестиційної ради, що відбулася 25 травня. 

«Уже не вперше корпорація цікавиться можливостями співпраці з Україною. Сергій Савчук представив японській стороні значний потенціал «чистої» енергетики в Україні, підготовлену та запроваджену сприятливу законодавчу базу, низку діючих для інвесторів стимулів, позитивну стрімку динаміку введення нових потужностей та нові потенційні проекти, опубліковані на інтерактивній карті «UAMAP», - йдеться в повідомленні.

Також сторони обговорили актуальні для українських міст та перспективні для іноземних інвестицій проекти: встановлення сонячних, вітрових електростанцій, когенераційних установок на біомасі, біогазових установок; будівництво заводів із переробки сміття та подальшої генерації енергії.

Держенергоефективності надасть японській компанії для вивчення детальну інформацію щодо розвитку відновлюваної енергетики в Україні та низки інвестиційно привабливих проектів.

Читайте також: На форумі у Києві обговорюють розширення співпраці між Україною й Китаєм

Як відомо, корпорація «Марубені» має понад 100-річну історію роботи у різних секторах економіки та більше 100 філіалів і офісів у 67 країнах світу. У своїй діяльності компанія також активно впроваджує низку проектів із використанням відновлюваних джерел енергії. Cеред найбільш цікавих – участь у проекті із встановлення сонячної електростанції загальною потужністю 1177 МВт в Об’єднаних Арабських Еміратах.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-