Омелян анонсував наступного місяця міжнародний аудит морської галузі України

Омелян анонсував наступного місяця міжнародний аудит морської галузі України

Укрінформ
Україна підписала Меморандум про співпрацю з Міжнародною морською організацією (ІМО) щодо участі у системі аудиту держав-членів ІМО.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив у Facebook. 

"Підписанням цього документа Україна офіційно підтверджує свою згоду на проведення аудиту Міжнародною морською організацією, який відбудеться з 9 до 18 червня 2018 року. Предметом аудиту буде перевірка виконання Україною її міжнародних зобов'язань у сфері морської безпеки", - написав міністр.

Він також зауважив, що проходження Україною аудиту ІМО сприятиме зміцненню авторитету України як морської держави.

Церемонія підписання відбулася 18 травня в штаб-квартирі ІМО в Лондоні в присутності державного секретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака, посла України у Великій Британії, постійного представника України при ІМО Наталії Галібаренко та генерального секретаря організації Кітак Ліма.

Читайте також: Кабмін залучить 75 мільйонів євро для підвищення безпеки на дорогах

Міжнародна морська організація (англ. International Maritime Organization, IMO) – міжнародна міжурядова організація, є спеціалізованою установою ООН. Діяльність ІМО спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство, а також прийняття норм (стандартів) по забезпеченню безпеки на морі і запобіганню забрудненню з суден довкілля, в першу чергу, морського. За станом на листопад 2009 року членами ІМО є 168 держав.

Україна є членом ІМО відповідно до постанови Верховної Ради України від 04.02.1994 № 3938-ХІІ «Про прийняття Конвенції про Міжнародну морську організацію 1948 року в редакції 1982 року».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-