Важливо розвивати сучасні технології для зберігання електроенергії - Комітет Ради

Важливо розвивати сучасні технології для зберігання електроенергії - Комітет Ради

Укрінформ
В Україні для розвитку альтернативних джерел електроенергії необхідно також збільшувати балансуючі потужності і впроваджувати сучасні технології для зберігання електричної енергії.

Про це під час відкриття І Міжнародного енергетичного форуму "Вітер і водень" сказав перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Важливе питання - балансування. Необхідно збільшувати обсяги альтернативної генерації, але разом з тим - використовувати водень та інші високі технології, щоб накопичувати, зберігати електроенергію", - сказав представник парламентського комітету з ПЕК.

За його словами, до кінця року в Україні буде 2 ГВт інстальованих потужностей відновлювальних джерел, однак технічних умов уже видано на 7 ГВт потужностей, ще 2 ГВт перебуває у стадії оформлення.

"Питання високотехнологічних маневрених потужностей є дуже актуальним. Нам потрібні технології, які дадуть можливість розвивати відновлювальні джерела та балансувати", - зазначив Домбровський.

Читайте також: Як в електроенергетиці України нарешті перейти від виживання до розвитку

Він додав, що в сучасному стані енергетична система України буде здатна прийняти ще 1 ГВт потужностей з відновлювальних джерел.

"Якщо хтось хоче тільки збільшувати свої надприбутки, не думаючи про балансування, то нам такі інвестиційні проекти не потрібні", - підкреслив нардеп.

Як повідомлялося, наразі в Україні уже є 1500 МВт інстальованих потужностей відновлювальних джерел, з них близько третини - вітрові електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-