Черкаський

Черкаський "Азот" виплачуватиме борг енергетикам сім з половиною років

Укрінформ
Черкаські енергетики та хімічне підприємство "Азот", яке винне 1,7 млрд грн за спожиту електроенергію, домовились про реструктуризацію боргу та виплату його протягом семи з половиною років.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Черкасиобленерго". 

"Спільно на рівні Черкаської обласної державної адміністрації, ПАТ "Азот", народних депутатів Петренка О.М., Яценка А.В. та інших депутатів ВРУ від Черкащини більше року обговорювали дану ситуацію і, відповідно до всіх озвучених умов, вимог і побажань, надзвичайними потугами дійшли до рішення, яке влаштувало ПАТ "Азот". А саме: погодити реструктуризацію на всю суму заборгованості, що складає 1 млрд 700 млн грн (термін сплати – 7,5 років)", - йдеться у повідомленні.

Це означає, що підприємство повинно сплачувати обленерго по 9,4 млн грн щомісячно впродовж двох років до 2020 року, надалі – по 22 млн грн, і в кінці семирічного терміну сплати – по 32 млн грн щомісячно.

Інформують, що "Азот" вже сплатив 9,4 млн грн за квітень 2018 року в рахунок погашення заборгованості згідно мирових угод за графіками розстрочення.

Читайте також: Наслідки Чорнобильської катастрофи долатиме ще не одне покоління українців

В обленерго зазначили, що при створенні проектів мирових угод був врахований фактор збереження дієздатності ПАТ "Азот", тобто його платоспроможності. З проектами мирових угод ознайомлені представники ФДМУ та керівництво Черкаської ОДА. Дані проекти енергетики вбачають за можливе погодити в суді та затвердити ухвалами Апеляційного суду міста Києва. 

Після цього затвердження ПАТ "Черкасиобленерго" зможе планувати розмір виплат своєї заборгованості перед ДП "Енергоринок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-