Демченко: Податкові в районах Києва реорганізують у фронт-офіси фіскальної служби

Демченко: Податкові в районах Києва реорганізують у фронт-офіси фіскальної служби

Укрінформ
У межах другої хвилі реорганізації органів фіскальної служби державні податкові інспекції у районах Києва приєднуються до Головного управління ДФС.

Про це повідомила начальник міського главку ДФС Людмила Демченко.

За її словами, після реорганізації ДПІ і ДФС утворять єдину юридичну особу на рівні Києва, а податкові інспекції виконуватимуть роль фронт-офісів главку ДФС у районах столиці.

Як відомо, за підсумками першої хвилі у столиці з’явився централізований аудиторський центр - Офіс аудиту. Він об’єднав підрозділи, що проводили податкові перевірки. Також уже реформовані підрозділи податків і зборів з юридичних осіб, фізичних осіб, контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів та погашення податкового боргу. Таким чином, вся контрольно-перевірочна робота перейшла до главку ДФС Києва.

"Черговий етап реорганізації дозволить побудувати ефективну систему адміністрування податків у столиці та забезпечити надання якісних сервісних послуг бізнесу та громадянам. Зараз наше головне завдання - щоб платники податків не відчули жодних незручностей, пов’язаних з внутрішніми процесами перетворень", - наголосила Демченко.

Читайте також: ГУ ДФС у Києві розпочало роз’яснювальну роботу щодо заблокованих накладних

Реорганізація фіскальної служби відбувається на підставі постанови Кабінету міністрів України від 28.03.2018 № 296 "Про реформування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби". На виконання постанови створені комісії з реорганізації терорганів ДФС, а також робоча група із моніторингу виконання заходів, пов’язаних з реорганізацією податкових інспекцій. Група координує реорганізацію підпорядкованих ДПІ, опрацьовує і розглядає питання комісій з реорганізації та надає допомогу щодо їх вирішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-