Яловичина з України незабаром може опинитись на прилавках Туреччини - переговори

Яловичина з України незабаром може опинитись на прилавках Туреччини - переговори

Укрінформ
Принципові питання, які стосуються погодження ветеринарного сертифіката на експорт української яловичини до Республіки Туреччина, будуть остаточно узгоджені наступного тижня.

Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби. 

"У розвиток питання доступу української яловичини на турецький ринок у Держпродспоживслужбі відбулася робоча зустріч з генеральним директором Директорату з питань харчових продуктів та контролю Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина. Під час зустрічі сторони обговорили поточні процедурні питання щодо доступу української яловичини на турецький ринок. Зокрема, прийнято рішення, що принципові питання, які стосуються погодження ветеринарного сертифіката на експорт української яловичини до Республіки Туреччина, будуть остаточно узгоджені наступного тижня", - йдеться у повідомленні профільного відомства.

Представники компетентних органів України і Туреччини подякували один одному за плідну співпрацю, оперативне вирішення поточних питань і конструктивний діалог, а також домовилися надалі підтримувати динаміку розвитку двостороннього співробітництва.

Читайте також: Імпорт м’яса в Україну у першому кварталі виявився рекордним за 5 років - OОН

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня в Україні працювала технічна місія Головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини. Місія проводилася з метою визнання системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні в цілому, що означає можливість відкриття експорту цієї продукції українського виробництва до Туреччини. Для цього інспектори ознайомилися з функціями і повноваженнями Держспоживслужби, її територіальних органів, роботою лабораторії Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) та державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», а також проінспектували низку господарств, що утримують ВРХ, та забійних підприємств, які зацікавлені в експорті свої продукції до Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-