Омелян анонсував нові механізми контролю якості доріг з 2019 року

Омелян анонсував нові механізми контролю якості доріг з 2019 року

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян оголосив про введення кількох механізмів контролю ремонту українських автошляхів, зокрема, категоризації компаній-підрядників, з наступного року.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу". 

"Величезна вимога зараз до якості і до контролю вантажних автомобілів, які возять продукцію дорогами України. Я не хочу мати ситуацію, що дороги зникнуть через рік-два. Не важливо, це вибори чи не вибори. Я не хочу мати ситуацію, що дороги будуть неякісні, тому ми запускаємо декілька систем контролю... Ми переходимо поступово до категоризації фірм. Тобто, з наступного року, я сподіваюся, ми отримаємо від однієї до шести категорій компаній, які допускаються до того чи іншого виду складності робіт. Тобто, якщо в тебе є досвід і щонайменше 20 одиниць техніки – ти маєш зробити дороги першої категорії. Якщо в тебе є одна чи дві людини і один каток – то ти асфальтуєш тільки доріжки в парку. І потихеньку напрацьовуєш свій ресурс і допускаєшся до складніших тендерів", – сказав Омелян.

Окрім того, міністр назвав другий механізм контролю за якістю доріг.

"Один із запобіжників, – це ми теж хочемо включити, – що компанія, яка виграла тендер, повинна виконувати основну частину робіт, щоб не було ситуації, коли компанія-одноденка виграє тендер, бере на субпідряд відомішу компанію, платить їй мізер і потім з цього усього нічого не виходить. Плюс я сподіваюся, що запустивши ці всі механізми, які будуть уже в роботі наступного року, ми якісно покращимо картинку в Україні", - наголосив урядовець.

Читайте також: Омелян доручив терміново організувати ремонт доріг на Миколаївщині

Міністр також додав, що динаміка оголошення тендерів краща, ніж торік.

"Я радий з кількості оголошених тендерів. Динаміка краща за минулий рік. Думаю, ми зможемо повністю використати дорожній фонд – це 32,6 млрд. Плюс додаткове фінансування було виділене на Київ–Харків–Довжанське і на GoHighway. Тут у мене немає сумнівів", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-