Нафта дешевшає на даних Міненерго США про зростання запасів

Нафта дешевшає на даних Міненерго США про зростання запасів

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер на даних Міненерго США про несподівано сильне зростання запасів сировини в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,27% - до 73,16 долара за барель, червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,18%, до 67,81 долара за барель.

У середу Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 27 квітня, збільшилися на 6,2 мільйона барелів, або на 1,4% - до 436 мільйонів барелів. Експерти очікували меншого зростання - на 0,7 мільйона барелів. При цьому видобуток нафти в країні за тиждень зріс на 33 тисячі барелів на добу, або на 0,3% - до 10,619 мільйона барелів на добу.

Запаси бензину в США зросли на 1,2 мільйона барелів, або на 0,5% - до 238 мільйонів барелів. Аналітики, навпаки, очікували зниження показника на 0,6 мільйона барелів.

Читайте також: У Нафтогазі пояснили, чому суд ЄК відхилив позов щодо газопроводу ОPAL

Крім того, в понеділок управління енергетичної інформації (EIA) міністерства енергетики США повідомило, що середньодобовий видобуток нафти в країні в лютому знову повернувся до рекордних значень і вперше в історії країни досяг 10,264 мільйона барелів на добу, збільшившись на 2,6% з січневої рівня.

"Звіт Міненерго показав, що минулого тижня запаси зросли набагато сильніше, ніж очікувалося, а також несподівано виросли запаси бензину", - наводить агентство Рейтер слова інвестиційного аналітика Rivkin Securities Вільяма О'Локлін (William O'Loughlin).

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent було встановлено на рівні 73,21 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 73,07 долара за барель, що на 29 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 73,36).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-