Данилюк обговорив у Європарламенті надання Україні макрофінансової допомоги ЄС

Данилюк обговорив у Європарламенті надання Україні макрофінансової допомоги ЄС

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь у дебатах щодо макрофінансової допомоги ЄС Україні на Бюджетному комітеті Європейського парламенту.

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

«25 квітня, продовжуючи свій робочий візит до Брюсселя, міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь у засіданні Комітету Європейського парламенту з бюджетного контролю», - йдеться в повідомленні.

Під час обговорення питань боротьби з відмиванням коштів, корупцією, реформи банківського сектору та четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС, члени Комітету висловили свою підтримку Україні у розпочатих реформах. Разом із цим депутати Європарламенту наголосили, що існує ряд проблемних питань, які потребують швидкого вирішення. Данилюк запевнив, що в Україні, та зокрема в Міністерстві фінансів, усвідомлюють існуючі проблеми та вже провели достатньо роботи для їх розв'язання. За його словами, до кінця року Україна має виконати “мінімальний стандарт” плану дій BEPS (План заходів з протидії розмиванню податкової бази й виведенню прибутку з-під оподаткування). 

«Це важливий сигнал для всіх країн ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку), що Україна готова до співпраці», - зауважив Данилюк.

Міністр додав, що оскільки внаслідок очистки банківської системи держава стала власником більше її половини, «ми в першу чергу зацікавлені в стабільному розвитку банківського сектору для майбутнього виходу з капіталу банків, що знаходяться у власності держави».

Читайте також: У Європарламенті підтримують мільярдну допомогу Україні – проект доповіді

Данилюк також підкреслив важливість результатів боротьби с корупцією та завершення створення антикорупційної інфраструктури в країні.

«До затвердження нової програми макрофінансової допомоги маємо виконати заходи, що залишилися з третьої програми макрофінансової допомоги ЄС. Це дасть можливість нам отримати перший транш фінансування в найкоротший термін після ухвалення нової програми, що важливо для забезпечення фінансової стабільності», - додав Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-