Законопроект щодо розгляду справ АМКУ відправили на доопрацювання

Законопроект щодо розгляду справ АМКУ відправили на доопрацювання

Укрінформ
Верховна Рада направила на доопрацювання  законопроект щодо поліпшення правових гарантій при розгляді АМКУ справ. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за рішення передати документ №6746 у Комітет з питань економічної політики проголосували 238 депутатів. 

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції» передбачає внесення змін до основних законів у сфері захисту економічної конкуренції і спрямований на закріплення в законах прав осіб, які беруть участь у справах, що розглядаються органами АМКУ, гарантій цих прав, а також механізмів їх реалізації. Зокрема, законопроект встановлює строки, протягом яких має бути завершено розгляд справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. 

«Справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції розглядаються органами Антимонопольного комітету України протягом розумного строку, але не більше двох років з дня прийняття розпорядження про початок розгляду справи, якщо інші строки не передбачені Законом «Про захист економічної конкуренції», - йдеться у законопроекті. 

Читайте також: Укрзалізниця закупить 60 тисяч тонн дизпального за формульною ціною

Зазначається, що якщо протягом граничних строків розгляду справи органом Антимонопольного комітету рішення не прийнято, справа підлягає закриттю у зв'язку з недоведенням вчинення порушення.

Крім того, законопроект передбачає забезпечення особі, щодо якої розпочато справу, права знати, у вчиненні якого порушення вона підозрюється; гарантування права особи користуватися послугами перекладача; забезпечення її права ознайомлюватись із матеріалами справи та всіма доказами, на яких грунтуються рішення АМКУ, в тому числі врегулювання з цією метою питань збалансування цього права з правом на захист конфіденційної інформації інших осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-