Укрзалізниця закупить 60 тисяч тонн дизпального за формульною ціною

Укрзалізниця закупить 60 тисяч тонн дизпального за формульною ціною

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" провела 6 аукціонів із закупівлі дизельного пального загальним обсягом 60 тисяч тонн. 

Ці торги передбачають зміну ціни з використанням формули з урахуванням показників Platts, повідомляє прес-служба залізниці.

«Укрзалізниця провела 6 аукціонів із закупівлі дизельного пального загальним обсягом 60 тисяч тонн. За даними системи Prozorro, у трьох процедурах перемогу здобуло ТОВ «Анвітрейд», а в решті переможцями визнано ТОВ «Август Пром», ПП «Окко Контракт» та ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна», - йдеться у повідомленні.

 Переможцям торгів направлено повідомлення про намір укласти угоди, очікується підписання контрактів на постачання дизпального за ціною, запропонованою учасниками під час тендерних процедур. Загалом участь в аукціонах взяли 6 великих трейдерів дизпального.

Як зазначив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, Укрзалізниця перша та єдина державна компанія України, яка купує дизпальне з використанням формульного розрахунку його вартості. Завдяки цьому європейському досвіду компанії вдалося з початку року провести вже 9 тендерів на закупівлю 120 тисяч тонн дизпального. У результаті за діючими контрактами вже зекономлено понад 40 млн гривень. 

Кравцов висловив вдячність Антимонопольному комітетові за підтримку та прийняття справедливих рішень, адже в АМКУ кожна з таких процедур, як правило, безпідставно оскаржується деякими учасниками торгів, що значно затягує процедуру закупівлі та негативно впливає на ритмічність поставок дизпального для галузі. "Плануємо в подальшому більшість закупівель здійснювати саме за такою формулою", - сказав Кравцов.

Читайте також: З початку року Укрзалізниця побудувала і придбала 1230 вантажних вагонів

Як повідомляв Укрінформ,  формульна зміна ціни дає можливість змінювати закупівельну ціну дизельного пального, враховуючи цінові котирування Platts та курс валюти. Так, залежно від коливань на ринку ціна за контрактом може збільшуватися або зменшуватися за формулою із застосуванням індексу зміни показників Platts.

Укрзалізниця – один із найбільших споживачів дизпального в Україні. Щороку компанія купує його близько 350 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-