Уряд поновив роботу антирейдерських аграрних штабів

Уряд поновив роботу антирейдерських аграрних штабів

Укрінформ
Уряд підтримав ініціативу Міністерства юстиції та першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва щодо відновлення роботи антирейдерських аграрних штабів на час проведення посівної кампанії. 

Про це повідомляється на Урядовому порталі. 

"Ми вже отримали кілька сигналів з регіонів про можливість загострення ситуації із захопленням земель. Тому Міністерство юстиції та перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів виступили перед урядом з ініціативою поновити роботу антирейдерських аграрних штабів на час посівної кампанії", - цитує міністра юстиції Павла Петренка прес-служба Кабміну.

Петренко нагадав, що минулого року створені в усіх регіонах за ініціативи Мін'юсту антирейдерські агарні штаби довели свою ефективність під час кампанії збору збіжжя влітку та восени. За його словами, тоді вдалося запобігти сотням конфліктів та десяткам спроб захоплень землі та врожаю.

"За 3 місяці роботи штаби розглянули 491 звернення. Фактично кожне четверте з них стосувалося спроб захоплення майна чи збіжжя. Завдяки роботі штабів проти рейдерів порушили 17 кримінальних справ», - поінформував міністр юстиції.

Читайте також: Парламент має передати 500 тис. га землі українським фермерам - МінАПК

Він також зауважив, що за період роботи штаби визначили системні прогалини в законодавстві, які розв’язували руки рейдерам. Проаналізувавши їх, Мін’юст розробив низку ініціатив, які були схвалені урядом.

«Ми ліквідували технічну можливість проводити реєстрацію земельних «ділянок-привидів» та запровадили автоматизовану система обміну інформацією між земельним кадастром та реєстром нерухомості. Окрім цього, ми запустили сервіс «СМС МАЯК», який дає можливість власнику контролювати будь-які спроби внести зміни до реєстру щодо своєї земельної ділянки», - повідомив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-