Парламент має передати 500 тис. га землі українським фермерам - МінАПК

Парламент має передати 500 тис. га землі українським фермерам - МінАПК

Укрінформ
Парламент має ухвалити законопроект про передачу 500 тисяч гектарів земель у власність українських фермерів і таким чином відновити справедливість.

Про це в ефірі "Свободи слова" на ICTV сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це відновлення справедливості, а не ринок сільськогосподарських земель. На початку 90-х років сміливі люди приймали рішення ставати фермерами... Держава їм обіцяла землю в довічне спадкове користування. Потім забули про довічне і спадкове користування. Тому виходить, що ці фермери, якщо помирають, то їхні нащадки не можуть цю землю оформити. Цим законопроектом пропонуємо парламенту відновити справедливість і передати цю землю у власність фемерам, або їхніх спадкоємцям", - сказав він.

Читайте також: За два місяці український агроекспорт до ЄС зріс на 28% – Мінагро

Прем'єр-міністр України Володимр Гройсман додав, що власником української землі має бути український фермер.

"Я не бачу ніяких великих холдингів, які будуть володіти українською землею і я не бачу жодного іноземця, який буде володіти українською землею. Я це не підтримую і ніколи на це не піду", - сказав Гройсман.

Читайте також: В українському АПК реалізують 474 інвестиційні проекти на 41 мільярд

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня Кабмін затвердив законопроект, який передбачає, що 500 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення можуть бути передані у власність 23 тисячам фермерів, які зараз цю землю обробляють.

Ухвалення даного проекту закону дозволить фермерам не лише користуватися землею, а й розпоряджатися нею - наприклад, передавати у спадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-