У Берліні стартував черговий Енергетичний діалог

У Берліні стартував черговий Енергетичний діалог

Укрінформ
Розвиток альтернативної енергетики призведе до зниження залежності країн одна від одної та підвищить стабільність у світі.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, відкриваючи 4-й Берлінський енергетичний діалог у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині

«З розвитком поновлюваних джерел зникає залежність від енергії, яка потенційно може бути використана як засіб тиску», - сказав глава німецького МЗС. 

Він переконаний, що розвиток нових видів енергії міняє геополітичну реальність, створюючи платформу для співпраці, діалогу та міжнародного обміну. Маас також висловився за «енергетичну дипломатію», яка не лише захищає клімат, але й зміцнює безпеку та стабільність, у тому числі повинна вести до скорочення міграційних потоків. 

За словами Мааса, в цьому питанні країни не повинні діяти самостійно, проявляти конфронтацію, тут потрібний мультилатеральний підхід. Якщо не вдасться до 2030 виконати цілі, поставлені у Паризькій кліматичній угоді, світ виявиться віч-на-віч зі ще більшими ризиками, у тому числі у сфері стабільності та безпеки, заявив міністр, який вважає «енергетичний поворот» необхідною умовою стабільного світу, що процвітає.

Читайте також: "Зелені" тарифи: сонячні електростанції стали найпопулярнішими в Україні

Міністр економіки та енергетики ФРН Петер Альтмайєр зі свого боку проінформував, що Німеччина готова до виконання поставлених цілей, у тому числі скоротити до 2030 року викиди СО2 на 60%, удвічі скоротити видобуток вугілля, а також відмовитися до 2023 року від атомної енергетики. 

Він нагадав, що Німеччина була однією з перших країн, хто ризикнув і просунувся в цьому напрямі. При цьому міністр порадив усім, хто хоче через 20 років отримати результат, починати вже сьогодні розвивати альтернативну енергетику, яка може гарантувати стабільне економічне зростання на десятиліття вперед. Крім того, це ще й хороший бізнес, зазначив Альтмайєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-