Мін’юст шукає активи боржників

Мін’юст шукає активи боржників "Газпрому" на території України - Петренко

Укрінформ
Міністерство юстиції замається пошуком боржників "Газпрому" на території України.

Про це сказав очільник відомства Павло Петренко в ефірі програми «Свобода слова» у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми ще шукаємо те, що знаходиться у його (Газпрому – ред.) боржників на території України. Я думаю, це теж юридичний процес і ми це зробимо. І в іноземних юрисдикціях, у Європі, у Газпрому дуже багато активів. І тих активів, які дуже легко конвертуються у кошти. Це і газосховища, це і цінні папери, це і грошові кошти на рахунках», - зазначив Петренко, відповідаючи на запитання, як Міністерство юстиції примусово стягуватиме борг з Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Читайте також: Газпром продовжує "гратися" з тиском на вході в українську ГТС - Нафтогаз

За його словами, на відміну від псевдоросійського правосуддя і судової системи, європейське правосуддя дуже чітке: якщо є рішення Стокгольмського арбітражу, воно виконується примусово у будь-якій країні Європейського союзу.

Раніше міністр юстиції заявив, що в державний бюджет уже стягнено з Газпрому 100 млн грн.

Читайте також: У ДФС перевірили скаргу «Нафтогазу» і чекають на рішення суду

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопоставку російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту.

«Газпром» має сплатити $2,56 млрд на користь «Нафтогазу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-