У ДФС  перевірили скаргу «Нафтогазу» і чекають на рішення суду

У ДФС перевірили скаргу «Нафтогазу» і чекають на рішення суду

Укрінформ
Перевірка скарги НАК «Нафтогаз України» закінчилася. Наразі готується документ щодо правомірності застосування штрафних санкцій Енергетичною митницею ДФС.

Про це сказав в.о. голови ДФС Мирослав Продан в ефірі радіостанції «НВ», повідомляє прес-служба ДФС на своїй сторінці у Facebook. 

«Сьогодні така перевірка завершена, готуються відповідні матеріали, але паралельно питання є предметом розгляду в судових інстанціях, тому логічно було б дочекатись його результатів», - сказав Продан.

Він зазначив, що керівник НАК «Нафтогаз України» подав не скаргу до ДФС, а відповідний позов у судову інстанцію. І на доручення Президента України ДФС проводила перевірки щодо правильності та законності застосування штрафних санкцій до посадової особи «Нафтогазу». Продан повідомив, що рішення про застосування штрафних санкцій було винесене Енергетичною митницею ДФС на підставі отриманої доказової бази.

«Що стосується перемоги НАК «Нафтогаз України» у суді з Газпромом, я особисто вважаю це великою перемогою, але якщо законодавство зобов'язує митницю приймати відповідні рішення - я не бачу іншого механізму, як можна діяти інакше. Митниця виконує безпосередньо норми законодавства. Сьогодні виникло питання в документі, або ж в правильності документу, який став підставою того, що даний об'єм газу був від «Газпрому» наданий НАК «Нафтогаз України», - зауважив Продан.

За словами очільника ДФС між фіскальною службою та НАК «Нафтогаз України» триває конструктивний діалог, а всі крапки над «і» у цій справі розставить суд.

Читайте також: Великий бізнес сплатив більше податків – з початку року вже понад 74 мільярди

Він також зазначив, що сьогодні існують законодавчі норми оскарження будь якого рішення, у тому числі про застосування штрафних санкцій. Мова йде про адміністративне оскарження, коли суб'єкт, відносно якого застосовуються санкції, звертається до вищої інстанції. Тобто, якщо санкції застосувала Енергетична митниця, суб'єкт мав право звернутись до центрального апарату ДФС або ж минувши адміністративне оскарження звернутись безпосередньо до судового органу, що і було зроблено керівництвом НАК «Нафтогаз України». 

«Те, що газ поставлений в межі митної території України, ні в кого не викликає сумнівів. Це підтверджено відповідним документом, який було надано Енергетичній митниці ДФС «Укртрансгазом», що контролює транзит і транспортування газу», - підкреслив Продан.

Тому, за словами очільника ДФС, на підставі інформації «Укртрансгазу» Енергетична митниця ДФС і застосувала до керівництва «Нафтогазу» штрафні санкції за не відображення відповідних сум в митній декларації , яка оформляється при перетині газу через митний кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-