Великий бізнес сплатив більше податків – з початку року вже понад 74 мільярди

Великий бізнес сплатив більше податків – з початку року вже понад 74 мільярди

Укрінформ
За перший квартал 2018 року платники Офісу ВПП ДФС забезпечили збір до Державного бюджету платежів на суму 74,1 млрд грн, що на 16% більше, ніж було зібрано за аналогічний квартал минулого року.

При цьому приріст податку на прибуток в порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбувся в 2,9 раза, повідомляє Державна фіскальна служба.

"За перший квартал 2018 року платники Офісу ВПП ДФС забезпечили збір до Державного бюджету платежів на суму 74,1 млрд грн  - з урахуванням сплати податку на прибуток ВПП, що зараховується до бюджетів облГУ (2,3 млрд грн). Це на 10,3 млрд грн або на 16% більше, ніж було зібрано за аналогічний квартал минулого року", - йдеться в повідомленні.

Так, у розрізі основних податків до Держбюджету надійшло:

- ПДВ – 32,1 млрд грн (43,3% від усіх податкових надходжень Офісу ВПП);

- податку на прибуток – 20,7 млрд грн (28%);

- акцизного податку – 12,9 млрд грн (17,3%).

"Варто відзначити приріст податку на прибуток в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,6 млрд грн або в 2,9 раза", - прокоментували підсумки кварталу в ДФС.

Читайте також: Порошенко хоче переконати МВФ у необхідності податку на виведений капітал

Загалом частка податкових платежів від великого бізнесу, що обслуговується Офісом, склала 57,9% від загального збору Державного бюджету податкових платежів по Україні. Зокрема, частка надходжень податку на прибуток становить 71%, ПДВ – 61%, акцизного податку – 96,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-