Порошенко хоче переконати МВФ у необхідності податку на виведений капітал

Порошенко хоче переконати МВФ у необхідності податку на виведений капітал

Укрінформ
Президент Петро Порошенко сподівається переконати Міжнародний валютний фонд у необхідності запровадження в Україні податку на виведений капітал.

Про це він заявив у Вінниці на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За моїм дорученням зараз на переговорах з Міжнародним валютним фондом ми обговоримо і питання обгрунтування необхідності введення податку на виведений капітал. Дамо фінансові обгрунтування, ризики втрати ресурсів, компенсації при бюджетному плануванні", - сказав глава держави.

Він зазначив, що запровадження цього податку значно спрощує облік для підприємця, оскільки податком обкладається лише виведений капітал і "ніхто вже не має дискусій, сварок - що віднести на собівартість, що не віднести, визначає власник та менеджмент".

"І наголошую на тому, що ми зможемо переконати наших партнерів: якщо на сьогодні це ефективно працює у багатьох країнах, починаючи від Естонії і завершуючи Грузією, буде працювати в Україні. І це суттєво підвищить інвестиційну привабливість нашої держави і кожного регіону", - переконаний Порошенко.

Читайте також: Податок на виведений капітал: чому хочеться і чому колеться

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд рекомендував не вносити на розгляд Верховної Ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал. Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків поінформував, що у Фонді взяли паузу на вивчення законопроекту.

На початку грудня 2017 року Президент Петро Порошенко заявив, що має намір внести до Верховної Ради законопроект про податок на виведений капітал, посилаючись на успішний досвід багатьох країн.

Податок на виведений капітал передбачає, що бізнесу не потрібно платити 20% прибутку державі, а можна вкласти ці гроші у розвиток своєї компанії.

Для іноземних інвесторів нововведення передбачає, що податкова ставка буде фіксована - 15%, тоді як зараз податкове навантаження на компанії може становити до 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-