Порошенко перерахував конче потрібні кроки для зростання інвестицій

Порошенко перерахував конче потрібні кроки для зростання інвестицій

Укрінформ
Українська влада здійснює рішучі реформи, аби досягти значного поліпшення інвестиційного клімату.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій діловій газеті Handelsblatt, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми рішуче здійснюємо реформи, аби значно покращити інвестиційний клімат. Але більше, ніж моїм словам як Президента, можна довіряти оцінці Світового банку. У його рейтингу Doing Business Україна піднялася з позиції 137, до мого приходу до влади у 2013 році, на 76-ту сходинку – минулого року», - наголосив він.

За словами глави держави, такої динаміки не продемонструвала жодна країна. «І ми робимо все можливе, аби опинитися найближчим часом у першій 50-ці», - підкреслив Президент.

Він нагадав, що в Україні здійснили грунтовне реформування податкової галузі, забезпечили реформу в освітній, медичній та пенсійній сфері, а також переформатували енергетичний сектор у частині держзамовлення і приватизації, у що спочатку не вірив сам МВФ. Крім того, проведено революційну реформу банківського сектора.

«Все це – дуже непопулярні, втім конче потрібні кроки», - зазначив Порошенко.

Читайте також: Порошенко завтра говоритиме з Меркель про миротворців на Донбасі

Президент додав, що за підсумками конкурсу на отримання мобільними операторами ліцензій на користування зв’язком 4G вдалося отримати 8 млрд гривень замість очікуваних 5 млрд грн. «Ми просунулися в питанні децентралізації, адаптували наші ЗСУ до стандартів НАТО, докорінно змінили систему правосуддя, а рішення щодо створення Антикорупційного суду було у першому читанні ухвалено парламентом», - зазначив він.

При цьому глава держави зауважив: «Найголовніше – це думка інвесторів, і багато впливових фірм прийшли або повернулися до України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-