Нафта дешевшає перед публікацією США про запаси і видобуток

Нафта дешевшає перед публікацією США про запаси і видобуток

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу перед публікацією тижневих даних міненерго США про запаси і видобуток "чорного золота" в країні, а також на тлі аналогічних опублікованих даних від Американського інституту нафти (API).

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,29%, до 67,92 долара за барель, ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,29% - до 63,36 долара за барель.

Учасники торгів чекають, що міненерго США в середу повідомить про зростання комерційних запасів нафти в США за тиждень, що завершився 30 березня, на 246 тисяч барелів до 430,1 мільйона барелів.

В той же час інвестори оцінюють неоднозначні дані від Американського інституту нафти (API), який повідомив, що запаси нафти в США за тиждень до 30 березня скоротилися на 3,28 мільйона барелів, хоча аналітики чекали зростання на 246 тисяч барелів. Тиждень тому, за даними організації, запаси зросли на 5,321 мільйона барелів. При цьому запаси бензину за минулий тиждень, за даними API, зросли на 1,1 мільйона барелів.

Крім того, інвестори продовжують стежити за ситуацією навколо торгових відносин між США і Китаєм. Так, раніше в середу США опублікували список з 1,3 тисячі китайських товарів, проти яких можуть бути введені імпортні мита як відповідь на порушення Китаєм інтелектуальних прав на американську продукцію.

Читайте також: Нафтогазова асоціація закликає не допустити монополії на ринку нафтопродуктів

"Торгові спори продовжують негативно тиснути на ринки, особливо на сировинні товари з циклічною динамікою котирувань. Незважаючи на стійке зростання світової економіки, ми відзначаємо високі ризики в сировинному секторі на тлі падіння настроїв і перспективи фіксації прибутку інвесторами. Це особливо стосується ринків нафти і металів", - вважає глава досліджень сировинних ринків Julius Baer Норберт Рюкер.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 67,86 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,16 долара за барель, що на 4 центи вище за рівень закриття торгів  ($68,12).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-