Нафта дорожчає при зниженому великодньому обсязі торгів

Нафта дорожчає при зниженому великодньому обсязі торгів

Укрінформ
Ціни на нафту помірно зростають у понеділок за підтримки з боку даних про зниження числа бурових установок у США, опублікованих ще до вихідних, і на тлі зниження біржових оборотів у зв'язку з продовженням великодніх свят у ряді країн.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Червневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,33 (0,48%) - до $69,67 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на травень збільшилися на $0,21 (0,32%) - до $65,15 за барель.

У понеділок на нафтовому ринку зафіксовано знижений обсяг торгів, оскільки ряд ринків залишається закритим у зв'язку з католицькими великодніми святами. На цьому фоні інвестори продовжують відігравати дані про число бурових установок у США.

Американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes, a GE Company (BHGE) повідомила в минулий четвер, що за робочий тиждень, що завершився 29 березня, загальне число бурових установок у США скоротилося на дві штуки, або на 0,2%, до 993 одиниць. При цьому число саме нафтових бурових скоротилося за цей тиждень на сім штук, або на 0,8% до 797.

Крім того, на настрої інвесторів впливає невизначеність відносно перспектив атомних домовленостей з Іраном. Ця країна і "шістка" міжнародних посередників у 2015 році досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атому. Тоді був прийнятий Спільний всеосяжний план дій, виконання якого знімає з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку РБ ООН, США і Євросоюзу. Але зараз США виступають за зміну угоди.

Читайте також: Укрнафта до кінця року пробурить дві нові свердловини

На думку голови відділу торгівлі на азіатських біржах в Oanda Стівена Іннеса (Stephen Innes), яку наводить агентство Рейтер, учасників нафтового ринку турбує перспектива "іранської угоди": збережуть США крихкі домовленості, чи будуть зміни.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 69,70 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,61 долара за барель, що на 27 центів вище за рівень закриття торгів ($69,34).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-