Керівників для важливих держпідприємств шукатимуть за новим механізмом - Кабмін

Керівників для важливих держпідприємств шукатимуть за новим механізмом - Кабмін

Укрінформ
Уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку щодо внесення змін до постанови,  яка регулює роботу Номінаційного комітету і відбір керівників особливо важливих для економіки державних підприємств.

Як повідомляє Урядовий портал, відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів 21 березня.

Механізм стосується відбору керівників особливо важливих для економіки державних підприємств, а саме: підприємств, вартість активів яких перевищує 2 млрд грн або річний розмір чистого доходу яких перевищує 1,5 млрд грн.

«Ми всі бачимо, що наявний механізм відбору керівників не працював належним чином. А великі перерви в роботі Комітету з призначення автоматично відсіюють хороших, професійних кандидатів. Тому ми розробили зміни до постанови КМУ №777, які дозволять забезпечити якісну роботу Номінаційного комітету і знайти професійних, висококваліфікованих керівників для ефективного управління роботою ключових держпідприємств», - прокоментував внесені зміни  перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. 

Відтепер Комітет з призначень керівників особливо важливих державних підприємств (Номінаційний комітет) – це колегіальний орган, який складається з 4 членів з правом голосу (представників уряду) та 4 членів з правом дорадчого голосу (незалежні недержавні експерти). Членами Комітету з правом голосу уряд визначив Міністра Кабінету міністрів України, першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, першого заступника міністра фінансів та керівника органу управління держпідприємства (представник змінюється для кожного конкурсу).

Читайте також: Україна і ЄС обговорюють деталі чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС - міністр

Персональний склад незалежних недержавних експертів, які стануть членами Комітету з призначення, буде затверджений урядом додатково. Таким чином, Комітет з призначення складатиметься з 8 членів замість 18. Кворум, необхідний для проведення засідання - 3 члени з правом голосу.

Замість відбіркових комісій при кожному органі управління утворюється єдина Комісія з відбору. До неї пропонується включити двох представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, представника Мін'юсту, представника відповідного органу управління і експерта з добору персоналу, який бере участь у роботі комісії з правом дорадчого голосу. Водночас засідання комісії є правомочним, навіть якщо орган управління не визначив свого представника.

Завдання Комісії з відбору - перевірити документи кандидатів, передати документи претендентів фахівцю з добору персоналу, а також у результаті попереднього відбору фахівцем з добору персоналу подати на розгляд Комітету з призначення від трьох до п’яти претендентів. Водночас більшість претендентів, що подаються Комісією з відбору, повинні бути з кандидатів, визнаних фахівцем з добору персоналу найкращими.

З повним текстом постанови можна ознайомитись тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-