Фіскальна консолідація в Україні потребує підтримки структурних реформ - МВФ

Фіскальна консолідація в Україні потребує підтримки структурних реформ - МВФ

Укрінформ
Фіскальна консолідація в Україні має бути підтримана структурними реформами. 

Про це заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман у своїй лекції «Україна: економічний розвиток і роль програми, що підтримується МВФ» для студентів економічного факультету Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Фіскальна консолідація тепер має бути підтримана структурними реформами. У форматі програми, що підтримується МВФ, таких реформ кілька. Однією з найуспішніших і найважливіших є реформа НБУ як власне інституції, що скоротив персонал з 12 тисяч осіб до 5,5 тисяч, модернізував свої внутрішні процедури і тепер має всі підстави бути зарахованим до числа найуспішніших центральних банків Східної та Центральної Європи», - наголосив постійний представник МВФ. 

Читайте також: Стан доріг контролюватиме робоча група - Кабмін

Окрім того, за словами Люнгмана, НБУ значно зміцнив свої регуляторні функції та посилив свої спроможності для ефективного банківського нагляду.

Він також відзначив, що Україна скоротила останніми роками на 8 відсоткових пунктів перерозподіл ВВП через бюджет, що вивільнило значну частину коштів для державних інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-