Нафта дешевшає через прогнози щодо збільшення видобутку у США

Нафта дешевшає через прогнози щодо збільшення видобутку у США

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок продовжують негативну динаміку попереднього торговельного дня, викликану прогнозами Міненерго США про зростання видобутку у квітні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у квітні впали в ціні на 0,15% до $61,27 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent з постачанням у травні подешевшала на 0,09% до $64,89 за барель.

У понеділок обидва бенчмарки подешевшали приблизно на один відсоток.

"Ціни на нафту знизилися через побоювання про те, що зростання видобутку у США... може призвести до збільшення запасів сировини у країні", - вважають аналітики банку ANZ.

Управління енергетичної інформації (EIA) у своєму березневому огляді підвищило прогноз видобутку нафти у США 2018 року. Відомство сподівається, що обсяг виробництва сировини у США в середньому зросте більш як на 120.000 барелів на добу до 11,17 мільйона барелів на добу до четвертого кварталу цього року. Попередній прогноз передбачало зростання до 11,04 мільйона барелів на добу.

Більше того, видобуток ресурсів сланцевої нафти у США у квітні зросте на 131.000 барелів на добу до березня до 6,95 мільйона барелів на добу - свіжого максимуму, виходить з даних EIA.

Читайте також: Порошенко розповів про висновки із газового демаршу Газпрому

У середу інвестори чекають статистику щодо запасів нафти у США за підсумками минулого тижня. Свої дані опублікують Американський інститут нафти (API) і Міністерство енергетики США. Аналітики прогнозують, що запаси сировини у країні за тиждень по 9 березня зросли на 1,5 мільйона барелів, або на 0,35% - до 427,4 мільйона барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,98 долара за барель, що на 3 центи вище від рівня закриття торгів ($64,95).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-