Кошти за новою програмою ЄС можуть надійти в Україну до кінця року

Кошти за новою програмою ЄС можуть надійти в Україну до кінця року

Укрінформ
Кошти за новою програмою макрофінансової допомоги Європейського Союзу можуть надійти в Україну до кінця року.

Про це заявила високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і безпекової політики - віце-президент Європейської комісії Федеріка Могеріні під час спільного з Президентом Петром Порошенком брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо умов надання фінансової допомоги - наші команди уже спілкуються на цю тему... Були певні обмеження, які не дали можливості надати попередній транш, думаю, що ці умови можуть перейти і в новий пакет. Я сподіваюся, що надання коштів відбудеться уже до кінця цього року", - сказала Могеріні.

Читайте також: Президент очікує, що Європа підтримає четвертий пакет фіндопомоги

Вона запевнила, що рішення ЄС останніх тижнів, зокрема щодо продовження санкцій проти РФ і відкриття нової програми макрофінансової допомоги Україні, засвідчують, що у Євросоюзу "немає жодної втоми щодо України".

Як повідомлялося, Єврокомісія 9 березня затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги для України на суму до 1 млрд євро.

Умовою для отримання допомоги буде реалізація економічних реформ та подальші кроки у боротьбі з корупцією.

У ЄС нагадали, що загальний обсяг зобов’язань з надання Україні макрофінансової допомоги на реалізацію реформ визначений у розмірі 12,8 млрд євро, з них 2,8 млрд вже було надано. Тепер пропозицію Єврокомісії мають затвердити Європарламент і Рада ЄС.

Як нагадали у ЄС, третій транш у сумі 600 млн євро був заблокований з боку ЄС через невиконання Україною деяких умов, включаючи заборону на експорт деревини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-