Зниження кількості бурових у США підштовхнули ціни на нафту

Зниження кількості бурових у США підштовхнули ціни на нафту

Укрінформ
Ціни на нафту незначно зростають у понеділок на даних про зниження кількості нафтових бурових установок в США, а також на статистиці ринку праці країни.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent підросли на 0,06 відсотка до $65,53 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $ 62,05 за барель, що на 0,02 відсотка вище попереднього закриття.

У п'ятницю американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes, a GE Company (BHGE) відзвітувала про кількість бурових установок в США. Згідно з даними BHGE, за підсумками робочого тижня, що завершився 2 березня, загальне число бурових установок в США збільшилося на три штуки - до 984 одиниць. Але при цьому число нафтових установок знизилося на чотири штуки, до 796 одиниць. Число газових бурових установок, відповідно, зросло на сім і становить 188 штук.

На думку аналітиків, на хід торгів також вплинула статистика ринку праці США. За даними Мінпраці країни, опублікованими в п'ятницю, в лютому економіка США додала 313 тисяч робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки. Це зростання стало найбільшим за більш ніж 1,5 року. Аналітики очікували збільшення робочих місць на 200 тисяч.

Читайте також: МЕРТ пропонує формульне ціноутворення при закупівлях нафтопродуктів - Нефьодов

Зростання числа робочих місць може сприяти збільшенню попиту на паливо. "Скорочення числа бурових установок і хороші показники зайнятості, можливо, підтримували зростання цін на нафту", - наводить агентство Рейтер думку інвестиційного аналітика Rivkin Securities Вільяма O'Лафліна (William O'Loughlin).

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 65,43 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,66 долара за барель, що на 17 цента вище за рівень закриття торгів ($65,49).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-