Єврокомісія дасть Україні ще €1 мільярд макрофінансової допомоги

Єврокомісія дасть Україні ще €1 мільярд макрофінансової допомоги

Укрінформ
Європейська комісія офіційно затвердила і внесла пропозицію щодо започаткування нової програми макрофінансової допомоги України обсягом до 1 млрд євро.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у керівній інституції ЄС.

«Єврокомісія схвалила пропозиції щодо нової програми макрофінансової допомоги для України обсягом до 1 млрд євро з метою економічної стабілізації та проведення структурних реформ», - заявили у Єврокомісії.

Відзначається, що сьогоднішні пропозиції внесені на запит керівництва України, що обговорювалися напряму між Президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і Президентом України Петром Порошенком.

Читайте також: Газовий конфлікт: Європарламент підтримав позицію Києва

Наголошується, що усі транші фінансової допомоги, включаючи перший, можуть бути здійснені після виконання українською стороною визначених умов, включаючи імплементацію економічних реформ та вжиття подальших кроків з інтенсифікації боротьби з корупцією.

Як наголосив віце-президент Єврокомісії з питань євро та фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс, відновлення програми макрофінансової допомоги є виконанням з боку ЄС своїх зобов’язань на благо українців.

В ЄС нагадали, що загальний обсяг зобов’язань з надання Україні макрофінансової допомоги на реалізацію реформ визначений у розмірі 12,8 млрд євро, з них 2,8 млрд вже було надано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-