Нафта помірно дорожчає на повідомленнях про призупинення видобутку в Лівії

Нафта помірно дорожчає на повідомленнях про призупинення видобутку в Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту помірно зростають у понеділок, оскільки інвестори відіграють повідомлення про призупинення видобутку на найбільшому нафтовому родовищі в Лівії і в очікуванні зустрічі ОПЕК з виробниками сланців.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,37% - до 64,61 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,36% - до 61,47 долара за барель.

Видобуток нафти на родовищі "Шарара" в Лівії призупинено з неділі після закриття трубопроводу, що веде від цього родовища до термінала на НПЗ в місті Ез-Завія, повідомило агентство Блумберг із посиланням на знайомі з ситуацією джерела. Причини закриття трубопроводу і приблизну тривалість призупинення видобутку джерела не назвали.

"Ціни на нафту реагують на ситуацію з поставками через призупинення видобутку в Лівії. Очікувалося, що геополітичні ризики в Лівії зменшилися, проте це виявилося помилковим. Навіть якщо видобуток на родовищі "Шарара" відновиться, ризик ще одного призупинення залишиться", - наводить агентство думку головного економіста державною Japan Oil, Gas & Metals National Corp. Такаюкі Ногамі (Takayuki Nogami).

Читайте також: З нинішньої “газової” кризи Україна вийде сильнішою, “Газпром” - навпаки

У той же час інвестори очікують новин з щорічної енергетичної конференції CERAWeek у Х'юстоні, в якій братимуть участь виробники Організації стран-нафтоекспортерів (ОПЕК) та інші найбільші гравці. Генеральний секретар картелю Мухаммед Баркіндо та інші делегати ОПЕК сьогодні, як очікується, зустрінуться з американськими добувачами сланців на полях конференції.

"Прихильність ОПЕК+ глобальному пакту залишається рекордно високою, хоча Росія як і раніше наполягає на необхідності виробити стратегію виходу з нього. ОПЕК спробує простягнути сланцевикам люльку миру", - сказав Стівен Іннес з OANDA і додав, - таким чином, будь-які позитивні підсумки зустрічі ми маємо розглядати як підтримку нафтовим котируванням".

У грудні 2016 року ОПЕК і кілька країн-не членів організації домовилися скоротити видобуток сировини приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу заради вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції. Угода діє до кінця поточного року.

За словами міністра енергетики ОАЕ Сухейля аль-Мазруї, ОПЕК наразі не обговорює продовження угоди наступного року.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,45 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,74 долара за баррель, що на 37 центів вище рівня закриття торгів ($64,37).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-