В Укренерго зафіксували пікове споживання електроенергії на тлі економії газу

В Укренерго зафіксували пікове споживання електроенергії на тлі економії газу

Укрінформ
Об'єднана енергосистема України пройшла другий зимовий пік споживання електроенергії на рівні 23,5 тис. МВт.

Про це повідомляє прес-служба Укренерго у Facebook. 

"Незважаючи на календарну весну, цими днями ОЕС України пройшла другий зимовий пік споживання - близько 23500 МВт, що практично дорівнює зафіксованому раніше річному максимуму (23800 МВт)", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що ситуація повністю контрольована. 

"У зв'язку з тим, що базове навантаження АЕС є більшим, ніж було у грудні та січні (поточне сумарне навантаження енергоблоків складає 11000 МВт), зростання споживання, пов'язане зі зниженням температури повітря, не вплинуло на стабільність роботи енергосистеми. На теплових електростанціях генеруючих компаній наявні резервні блоки, які можуть за необхідності бути включені в роботу для покриття піків споживання", - повідомили в Укренерго.

Укренерго також наголошує, що ситуація, пов'язана зі зниженням тиску газу у ГТС України на 20%, ніяк не вплинула на стабільність української енергосистеми. 

"Відповідно до введеної за підсумками засідання РНБО України кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації на ринку природного газу, були частково переведені на використання мазуту замість газу київські ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, Харківська ТЕЦ-5 та Кременчуцька ТЕЦ. При цьому навантаження цих станцій залишилося незмінним, змін у енергобалансі країни у зв'язку з цим не відбулося", - додали у компанії.

Читайте також: Газпром заявляє, вже звернувся в арбітраж для розірвання контрактів із Нафтогазом

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку з тимчасовими обмеженнями споживання газу до 6 березня 2018 року, запровадженими по всій Україні за розпорядженням Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на столичних ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6  проведено часткове заміщення природного газу на резервне паливо - мазут. 

Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати заняття у шкільних, дошкільних і вищих навчальних закладах заради економії газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував українцям, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-