Україна повністю виконує свої транзитні зобов’язання – PGNiG

Україна повністю виконує свої транзитні зобов’язання – PGNiG

Укрінформ
Україна у повній мірі виконує свої транзитні зобов'язання з поставок російського газу до Польщі.

Про це заявив голова правління польської нафтогазової компанії PGNiG Пьотр Возняк в коментарі Polsat News

“Ми слідкуємо за обсягами газу, які транзитом надходять до Польщі з Росії через територію України. Ми не помітили жодних аномалій, газ постачається нормально”, - наголосив Возняк.

Голова правління польської компанії нагадав, що PGNiG підписала з Україною короткостроковий контракт на постачання до кінця березня незначних обсягів газу.

“Ми готові постачати більше газу, і ми це декларували українським партнерам... Ми перебуваємо у постійному контакті з українською стороною і в разі потреби подаватимемо їм руку, тобто продаватимемо газ”, - заявив Возняк.

Він додав, що у Польщі достатньо газу і для власних потреб, і для постачання Україні. Він поінформував, що станом на зараз польські сховища заповнені на 46-47%, тобто є запаси, що становлять 1 млрд 380 млн кубометрів газу.

“В Україні проблема вирішиться, коли спадуть морози, оскільки запаси газу там теж є досить значними, як за українськими мірками, навіть у порівнянні з минулим роком. Коли пройдуть морози, то мине і загроза”,- констатував Возняк.

Читайте також: Польська PGNiG готова постачати газ в Україну весь рік

Як повідомлялося, у лютому Нафтогаз передплатив обсяги газу у Газпрому, очікуючи на відновлення поставок у березні. Газпром повернув усю суму та відмовився постачати газ. Через похолодання в Україні виник незначний дефіцит газу.

НАК “Нафтогаз України” та PGNiG 2 березня підписали контракт щодо поставок газу до кінця березня 2018 року. Загальний обсяг за ним становить 60 млн кубометрів. Поставки газу почалися через ГРС “Германовіце”, яка з’єднує польську ГТС з українською. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-