Україна покриє дефіцит газу за рахунок альтернативних видів палива - Коболєв

Україна покриє дефіцит газу за рахунок альтернативних видів палива - Коболєв

Укрінформ
Україна покриватиме дефіцит газу на період холодів за рахунок переведення підприємств на альтернативні види палива.

Про це на засіданні Ради національної безпеки та оборони сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"План дій передбачає введення спеціального режиму споживання газу, коли підприємства, які споживають газ і мають альтернативні види палива, перейдуть на альтернативні види палива. Також проводиться робота з тепловою генерацією щодо зменшення споживання газу ними приблизно на 5-10%", - зазначив Коболєв.

Він висловив очікування, що цих заходів буде достатньо, щоб уникнути дефіциту газу у системі.

"Це унеможливить ситуацію, до якої, як ми вважаємо, Газпром нас підштовхує, щоб скористатися транзитними потоками газу. Юридично ми маємо право скористатися потоками газу, який надходить з РФ, оскільки ми його оплатили. Нашою проблемою є те, що очікує Газпром. Він хоче з точки зору піару показати: дивіться, вони знову беруть російський газ", - зазначив Коболєв.

Читайте також: Україна виставить Газпрому рахунок за відмову продавати газ - Коболєв

Він також нагадав, що Росія сильно зменшила тиск на точках входу в газотранспортну систему, він наразі нижчий, ніж контрактний. 

Як повідомлялося, тиск ГВС Суджа наразі на 10% менший за контрактні 60 атмосфер. Через це Укртрансгаз змушений нести додаткові виробничо-технологічні витрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-