Бізнесувати підприємцям з інвалідністю, отриманою в АТО, допоможе проект Ради

Бізнесувати підприємцям з інвалідністю, отриманою в АТО, допоможе проект Ради

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо надання допомоги на розвиток власної справи підприємцям з інвалідністю, що набули її внаслідок АТО.

За ухвалення відповідного законопроекту № 5518 в першому читанні проголосувало 237 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У законопроекті пропонується внести зміни до статей 14-1, 14-2 та 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», якими передбачається надання фізичній особі – підприємцю з інвалідністю, отриманою внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, державної допомоги на розвиток власної справи.

Читайте також: ВР усунула подвійний екологічний контроль при розмитненні авто

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається,  що відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» підприємствам та організаціям громадських організацій інвалідів надається державна допомога у вигляді пільг з оподаткування, поворотної та безповоротної фінансової допомоги. При цьому, фізичні особи – підприємці з інвалідністю такої підтримки позбавлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-