ВР усунула подвійний екологічний контроль при розмитненні авто

ВР усунула подвійний екологічний контроль при розмитненні авто

Укрінформ
Верховна Рада усунула подвійний екологічний контроль автомобілів при пропуску їх на митну територію України з метою вільного обігу, як нових так і таких, що були в користуванні.

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту № 5470-д проголосували 235 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таким чином парламент усунув колізію, яка міститься в законі "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів", яким встановлено обмеження на переміщення через митний кордон України транспортних засобів. Згідно із законом, перевірка відповідності транспортних засобів екологічним нормам здійснюється двічі: митницями ДФС при митному оформленні і територіальними органами з надання сервісних послуг МВС при проведенні державної реєстрації.

Парламент вніс зміни у цей закон і передбачив, що під час пропуску на митну територію України транспортних засобів сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам не вимагатиметься. Натомість такий сертифікат потрібно буде надати при митному оформленні для вільного обігу внутрішній митниці.

Читайте також: Що робити з євробляхами: популярна проблема та непопулярні рішення

Окрім того, під час обговорення законопроекту голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зачитала під стенограму пропозиції щодо внесення змін до закону "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів", щодо того, що цей закон не розповсюджується на митне оформлення автомобілів швидкої медичної допомоги, які передаються Україні як гуманітарна допомога, але не відповідають діючим екологічним стандартам.

"Тому саме в цій частині ми говоримо, що треба зробити виключення і доповнити статтю 3-2 (закону -ред.) після слів "на постійне місце проживання до України" словами "а також на автомобілі швидкої медичної допомоги, транспортні засоби спеціального призначення, пересувні медичні клініки, визнані гуманітарною допомогою...які вводяться з метою вільного обігу та класифікувати в наступних кодах...", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-