Ціни на нафту демонструють змішану динаміку після скорочення запасів у США

Ціни на нафту демонструють змішану динаміку після скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту демонструють у п'ятницю змішану динаміку, тримаючись близько до максимумів більш як за два тижні. Трейдери оцінюють позитивний звіт про запаси нафти в США. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Квітневі ф'ючерси на нафту WTI трохи змінилися на позиції $62,73 за барель, залишившись поблизу максимуму більш як за два тижні $63,09, зафіксованого в четвер. Ф'ючерси на нафту Brent з постачанням у квітні на Лондонській товарно-сировинній біржі ICE Futures Exchange знизилися на $0,07 або на 0,12% - до $66,31 за барель. У четвер ціни на нафту Brent досягли $66,56 — максимального значення більш як за два тижні.

Ціни на нафту підвищилися після того, як у середу в щотижневому звіті Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) було сказано, що запаси сирої нафти в США знизилися на 1,6 млн барелів за тиждень, який завершився 16 лютого, проти прогнозів про зростання запасів на 1,8 млн барелів.

Цей звіт був опублікований наступного дня після того, як Американський інститут нафти (API) повідомив про зниження запасів на 0,9 млн барелів.

Обидва звіти вийшли на день пізніше звичайного через святкування Президентського дня в понеділок.

У гравців ринку зберігаються побоювання, що зростання видобутку нафти в США здатне нівелювати всі зусилля ОПЕК з відновлення балансу на світовому ринку. Ці побоювання чинять негативний тиск на нафтові ціни.

Читайте також: Провели консультації з сімома потенційними партнерами в управлінні ГТС - Кістіон

Минулої зими країни ОПЕК під негласним керівництвом Саудівської Аравії та інших найбільших виробників нафти, включаючи Росію, домовилися про скорочення видобутку нафти на 1,8 млн барелів на добу. Після першого продовження термін дії цієї угоди збігав наприкінці березня 2018 року, але в грудні минулого року основні виробники нафти погодилися продовжити його ще раз — до кінця 2018 року.

Ф'ючерси на бензин знизилися на 0,08% до $1,769 за галон, а ф'ючерси на природний газ знизилися на 0,73% - до $2,597 за мільйон британських теплових одиниць (BTU).

Cтаном на 10:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 66,28 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,25 долара за барель, що на 14 центів нижче рівня закриття торгів ($66,39).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-