Провели консультації з сімома потенційними партнерами в управлінні ГТС - Кістіон

Провели консультації з сімома потенційними партнерами в управлінні ГТС - Кістіон

Укрінформ
Проведено консультації з першими сімома іноземними операторами ГТС, які висловили зацікавленість у спільному управлінні українською газотранспортною системою.

Ще з кількома компаніями буде проведено інтерв’ю на початку березня, повідомив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

За його словами, свої пропозиції Україні вже надіслали такі європейські газові консорціуми Словаччини та Італії, як Eustream і Snam, Нідерландів та Франції - Gazunie та GRTgaz, компанії з Польщі – GAZsystem, Греції – Desfa, Іспанії – Reganosa, Німеччини – Verbunddnelz Gaz AG, Бельгії – Fluxys, Румунії - Transgaz.

"Видобуток газу в Європі падає, а потреба зростає з року в рік. Ми маємо унікальну газотранспортну систему, найбільші сховища природного газу в Європі, посідаємо друге місце серед країн ЄС за запасами газу. Тому і спостерігаємо такий великий інтерес до України. Наша мета знайти дуже ефективного та надійного партнера для управління ГТС, щоб забезпечити максимальний транзит російського газу в Європу через українську трубу і гарантувати енергетичну безпеку і Україні, і Європі", - наголосив Кістіон.

Він зазначив, що на основі систематизованої інформації спеціально утворена урядом України робоча група сформує пропозиції до умов конкурсу на залучення одного або кількох міжнародних партнерів для ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Як повідомлялося, робоча група з пошуку партнерів для залучення до управління ГТС України створена урядом у грудні минулого року. Головою робочої групи є віце-прем’єр Кістіон, його заступником – міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, секретарем групи – директор Департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля Олександр Лісніченко.

Читайте також: Експерт назвав країни ЄС, з якими Україна має спільні інтереси щодо транзиту газу

Участь у розробці пропозицій та рекомендацій для проведення конкурсу з відбору міжнародних партнерів газотранспортної системи України беруть в.о. голови Комітету ВР з питань ПЕК Олександр Домбровський, директор Департаменту із регулювання відносин у нафтогазовій сфері Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Тетяна Рябуха, голова наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд, директор з питань енергетичного ринку Генерального директорату Європейської комісії з питань енергетики Клаус-Дітер Борхардт, голова секретаріату Енергетичного співтовариства Янез Копач, представник Посольства США в Україні Аня Брансон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-