Мінфін підтвердив, що  ЄС припинив фінансування проекту з модернізації кордону України

Мінфін підтвердив, що ЄС припинив фінансування проекту з модернізації кордону України

Укрінформ
У Міністерстві фінансів підтверджують інформацію щодо припинення фінансування Євросоюзом інфраструктурних проектів на кордоні з Україною.

Про це на брифінгу сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідне рішення стало публічним вчора. Це є дуже негативним сигналом, тому що коли ми говоримо про припинення співпраці з нашими партнерами через власну неспроможність, ми просто самі себе дискредитуємо. Були проблеми, вони пов'язані з ДФС, тому будемо шукати вихід з цієї ситуації", - сказав Данилюк.

Як повідомлялось, раніше агентство Reuters поширило інформацію, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Відповідний проект щодо модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні ЄС був започаткований у 2014 році. Проект був спрямований на сприяння інтеграції української економіки з країнами своїх сусідів з ЄС шляхом побудови чи модернізації контрольних пунктів на кордонах з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

Читайте також: Фіскальна служба спростовує закриття проекту ЄС з модернізації кордону України

Планувалося, що модернізація допоможе скоротити час перетину кордону та вдосконалить митні процедури. На кінець 2017 року жоден з шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-