Унікальні стратегії для держбанків підвищать їхню конкурентність - Данилюк

Унікальні стратегії для держбанків підвищать їхню конкурентність - Данилюк

Укрінформ
Міністерство фінансів формуватиме унікальні стратегії для кожного з чотирьох державних банків для підвищення їх конкурентності.

Про це на брифінгу сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми почнемо з Укргазбанку, який уже готовий до приватизації, зараз ми уже здійснюємо його підготовку - зокрема, із залученням міжнародних фінансових інституцій. Також будемо готуватися до часткового виходу з капіталу Ощадбанку. Буде змінена стратегія Укрексімбанку, який зараз, за рішенням уряду, буде більше фокусуватися на експортно-імпортних операціях, а не бути універсальним банком", - сказав Данилюк.

Він відзначив, що унікальні стратегії для кожного державного банку дозволять їм конкурувати між собою, не завдаючи шкоди державі.

"Наповненням стратегії для Ощадбанку як універсального банку є покращення ефективності його роботи та більш оптимальне використання ресурсів та можливостей, які у нас є", - сказав Данилюк.

Читайте також: Мінфін не називає чітких дат отримання траншу МВФ

За його словами, одним з ключових компонентів стратегії є покращення корпоративного управління у банках.

"На даний момент ми маємо сформовані наглядові ради для Укргазбанку та ПриватБанку. Для двох банків - Ощадбанк і Укрексімбанк - наглядові ради сформовані, але там немає кворуму. Крім того, вони сформовані за старим квотним принципом. Ми від нього відходимо", - зазначив міністр фінансів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів планує протягом 5 років зменшити частку держави у банківському секторі з 55% до 24%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-