Мінфін не називає чітких дат отримання траншу МВФ

Мінфін не називає чітких дат отримання траншу МВФ

Укрінформ
Україна спільно з МВФ будуть і надалі співпрацювати над ключовими питаннями, а саме щодо антикорупційного суду та енергетичної реформи.

Про це на брифінгу щодо реформування державного банківського сектору сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На минулому тижні була технічна місія, яка працювала по деяких неврегульованих питаннях. Ми досягли прогресу по деяких відкритих питаннях, і зараз робота триває. Місія вже повернулася до Вашингтона, однак ми продовжуємо працювати. Треба працювати по двох ключових питаннях - щодо енергетичної реформи та антикорупційного суду», - сказав Данилюк.

Стосовно терміну отримання траншу від МВФ Данилюк зауважив, що не називав би якихось точних часових рамок отримання кредиту.

«Стосовно термінів. Зараз я б не робив прогнозів. У нас ключове - знайти спільну позицію з МВФ. Нагадую, що програма завершується у квітні наступного року. Залишається трохи більше року, і наше намагання - це успішно завершити цю програму», - наголосив міністр. 

Читайте також: Данилюк розповів, про що поки не вдалося домовитися з МВФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Данилюк заявляв, що Україна поки не досягла домовленості з МВФ щодо антикорупційного суду та енергетичної реформи.

Група експертів МВФ відвідувала Україну з 12 по 16 лютого 2018 року для зустрічей з представниками влади. За результатами цього візиту представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов’язань у рамках програми МВФ.

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на чотири роки. Перший транш у сумі 5 млрд дол. Україна отримала в березні 2015 року, другий (1,7 млрд дол.) у серпні 2015 року, третій (1 млрд дол.) у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд дол.) у квітні 2017 року. 

Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж нинішнього року, якщо виконає умови МВФ, серед яких - створення антикорупційного суду та запровадження ринкових цін на газ для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-