Данилюк розповів, про що поки не вдалося домовитися з МВФ

Данилюк розповів, про що поки не вдалося домовитися з МВФ

Відео
Укрінформ
Протягом 12-16 лютого цього року технічна місія МВФ відвідала Київ. Загалом візит був результативним, однак остаточної домовленості щодо створення Антикорупційного суду та енергетичної реформи поки досягти не вдалося.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Я вважаю, що ця місія, цей візит був результативним", - відзначив глава Мінфіну.

При цьому, він додав, що представники технічної місії МВФ обговорювали з представниками української влади кілька питань.

"По деяких ми просунулись досить активно. По деяких, наприклад, по Антикорупційному суду, по питанню енергетики, енергетичної реформи - є певний прогрес, але остаточної домовленості не було досягнуто", - повідомив Данилюк.

Водночас, він підкреслив, що робота з МВФ триває і триватиме надалі, для чого уряд спільно з парламентом ухвалить ряд необхідних та потрібних насамперед для України рішень.

"Я сподіваюся, що ми і далі будемо рухатися шляхом реформ, і нас будуть підтримувати наші колеги", - зазначив міністр фінансів.

Як відомо, експерти Міжнародного валютного фонду з 12 по 16 лютого відвідали Київ для зустрічей з представниками влади.

Після зустрічі з експертами Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на чотири роки. Перший транш у сумі 5 млрд дол. Україна отримала в березні 2015 року, другий (1,7 млрд дол.) у серпні 2015 року, третій (1 млрд дол.) у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд дол.) у квітні 2017 року.

Читайте також: Гройсман: Ми продовжимо співпрацю з МВФ

Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж нинішнього року, якщо виконає умови МВФ, серед яких - створення антикорупційного суду та запровадження ринкових цін на газ для населення.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". У МВФ тоді заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилася включити цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-