Глава МЗС Данії очікує, що Київ прозвітує у Копенгагені про досягнення в реформах

Глава МЗС Данії очікує, що Київ прозвітує у Копенгагені про досягнення в реформах

Укрінформ
Глава МЗС Данії Андерс Самуельсен очікує, що на конференції з питань реформ в Україні у Копенгагені 27 червня наша держава зможе представити відчутний і помітний прогрес, досягнутий після лондонської конференції.

Про це він написав у статті для "Європейської правди".

"27 червня цього року в столиці Данії, Копенгагені, ми разом з Україною проведемо наступну конференцію з питань реформ – Ukraine Reform Conference. ... Ми хочемо, щоби для України ця конференція стала рушієм змін. А ще – щоби ви змогли представити на ній відчутний і помітний прогрес, досягнутий Києвом після зустрічі в Лондоні. Ключова увага в Копенгагені буде присвячена належному врядуванню, включаючи протидію корупції, а також економічному розвиткові", - написав Самуельсен.

Він зазначив, що цей захід пройде під головуванням прем'єр-міністрів Данії та України, за участі закордонних партнерів, представників міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства.

На його думку, для міжнародної спільноти конференція дасть нагоду підтвердити рішучу підтримку України.

"А головним досягненням конференції буде, якщо вона допоможе досягти значного прогресу в реформах – як до, та після 27 червня", - акцентував глава МЗС Данії.

Читайте також: Литва допоможе з Україні реформувати ДФС у рамках програми Євросоюзу

Самуельсен нагадав, що з 2014 року Данія підтримує демократичні перетворення в Україні, а в новій Програмі сусідства, розрахованій на п'ять років, Україна є однією з лише двох країн, на яких зосереджена увага данської сторони. Зокрема, Данія надає допомогу Україні у проведенні реформ у сферах належного врядування, прав людини й сталого та інклюзивного економічного зростання.

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен 20-22 лютого перебуватиме з робочим візитом в Україні. 20 лютого  передбачена його участь у конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні"  під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Лондонська конференція з питань реформ в Україні проходила 6-7 липня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-