Литва допоможе з Україні реформувати ДФС у рамках програми Євросоюзу

Литва допоможе з Україні реформувати ДФС у рамках програми Євросоюзу

Укрінформ
Міністерства фінансів Республіки Литви та України організовують Координаційний комітет для реалізації реформи Державної фіскальної служби (ДФС) та створення Служби фінансових розслідувань (СФР).

Про це представники Міністерства фінансів Республіки Литви та України домовилися під час зустрічі 19 лютого, повідомляє прес-служба Мінфіну

«В рамках програми Європейського Союзу з підтримки реалізації Стратегії управління державними фінансами Литва координуватиме надання допомоги в реформуванні Державної фіскальної служби (ДФС). На зустрічі з делегацією Міністерства фінансів Литовської Республіки та Представництва ЄС в Україні обговорили план реалізації реформи ДФС, митниці та створення Служби фінансових розслідувань (СФР) - єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави», - йдеться в повідомленні.

Делегації Литовської Республіки та Представництва ЄС в Україні висловили підтримку продовженню реформи ДФС та митниці з усіма інституційними змінами, покращенням IT-інфраструктури, залученням нових людей та реорганізацією роботи Служби. Одним із ключових питань в рамках реформи ДФС залишається остаточна ліквідація податкової міліції та створення єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави - Служби фінансових розслідувань.

Читайте також: У Києві ліквідували центр мінімізації митних платежів з обігом 150 мільйонів

Міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що Міністерство фінансів готове співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами над створенням органу протидії фінансовим злочинам проти держави за умови забезпечення прозорості на усіх етапах цього процесу.

«Важливо, щоб Служба фінансових розслідувань була якнайшвидше створена та якісно працювала. Для цього необхідно дотримуватися ключових принципів, щоб забезпечити інституційну спроможність органу, його незалежність та ефективну роботу. Створення нової Служби стане важливим кроком до розвитку економіки нашої держави. Ми також маємо зробити процес створення Служби фінансових розслідувань прозорим для суспільства у відповідності до демократичних принципів», - зазначив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-