У Києві ліквідували центр мінімізації митних платежів з обігом 150 мільйонів

У Києві ліквідували центр мінімізації митних платежів з обігом 150 мільйонів

Укрінформ
У Києві ліквідовано центр мінімізації митних платежів з обігом близько 150 млн грн.

Про це йдеться в прес-релізі ДФС, що є в розпорядженні Укрінформу. 

«Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві припинено діяльність центру мінімізації митних платежів, який діяв на території м.Києва та інших регіонів України. В рамках розслідування кримінального провадження, встановлено низку осіб, які, використовуючи схему зустрічних потоків, надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації сплати митних платежів при імпорті товарів по занижених цінах та легалізації ТМЦ, ввезених контрабандним шляхом», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У столичному регіоні викрили «будівельні» махінації на 26 мільйонів - ДФС

У своїй діяльності зловмисники використовували низку спеціально створених підконтрольних підприємств-імпортерів (у т.ч. нерезидентів), через які ввозилися дитячі іграшки, фрукти та ін. ТМЦ. Митне оформлення вказаних товарів здійснювали по заниженій вартості, використовуючи виготовлені організаторами підроблені пакети документів від імені підприємств-нерезидентів (імпортні контракти, інвойси та ін.). Ввезені таким чином товари продавались замовниками послуг кінцевим споживачам за допомогою Інтернет-магазинів та на ринках за готівкові кошти, а документально передавались на підконтрольні підприємства з ознаками транзитності.

За результатами проведених заходів вилучено підроблені документи підприємств-нерезидентів щодо постачання товарів на митну територію України, документи фінансово-господарської діяльності, чорнову бухгалтерію, комп'ютерну техніку, печатки, статути підконтрольних підприємств-імпортерів та підприємств з ознаками транзитності та фіктивності, а також засоби зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-